Gyűrűtáborok

Leveleki Eszter Bánkon szervezte meg az első Pipeclandnak nevezett tábort, melynek közösségépítő ereje és különlegessége évtizedeken át sokakat ihletett arra, hogy saját elképzeléseik szerint folytassák e hagyományt. Sindeon is a gyűrűtáborok egyikeként indult, ám az elmúlt évtizedek során jelentősen átalakultunk, nem tartozunk ehhez a közösséghez, de múltunk elemeként nem is feledjük.




``Mi bánkiak, különös emberek vagyunk, különös anyagból vagyunk gyúrva. Mi a jeles magyar pedagógus, Leveleki Eszter neveltjei vagyunk. Ez nem jelent semmiféle különös tisztességet, inkább csak nyitottságot. Nyitottságot a világra, egymásra, környezetünkre és önmagunkra is.”

1937

Sindeon I. Birodalmi év

Sindeon megálmodója Baracsi Gábor, vagy ahogy többen ismerik, Silver senior. Még gyerekként gyűrűtáborok résztvevőjeként töltötte nyarait, majd nagykorúvá válva saját tábor szervezésébe fogott. 2001 Sindeon Első Birodalmi Éve; ekkor még Simonfán két másik gyűrűtáborral (Hegyhon és Torremor) karöltve megkezdődik az első tábor. 2003-tól Sindeon más táboroktól függetlenül, önálló királyságként folytatja életét Zselickisfaludon.

2001

Köveskáli táborok

Sindeon visszaköltözik Köveskálra, ahol korábban már több Birodalom is virágzott, és a következő 7 év táborai itt kerülnek megszervezésre. Az akkorra már legendás Alsó-Birodalmi történetek a teljes Káli-medencét átszövik. A térképen a Hegyestű (nekünk Unikorn-csúcs) és a Szentbékkállai Kőtenger közti területen itt-ott még máig is a mese nyomaira bukkanhat az, ki felnőtt fejjel visszatér ide.

2007

Országszerte táborok

Az évi egy, két hetes nyári tábor és az évközbeni álmodozások helyett egyre több és több programot szervezünk. Őszi, téli és tavaszi, a párnapos ünnepeket kihasználó kisebb táborokba várjuk a résztvevőket, az ország legszebb tájait vonva be saját mesevilágunkba, a Várgesztesi Vártól a Bakony erdőségein át. Egyre növekvő raktárunk és egyéb logisztikai bonyodalmak miatt fájó szívvel búcsút intünk Köveskálnak.

2012

Az első igazi Birodalmi helyszín

Új helyszínünk a Nagykovácsi mellett elhelyezkedő cserkészpark. Hatalmas újdonság, hogy itt először, nem egy faluban álló ház Sindeon fővárosa, és a szomszéd faluig tartó területek a meghódításra váró földek, hanem már maga a park is 12 hektárnyi területet ölel fel, a környező erdőség közepén. Itt Sindeon nemesi házai már nem egy épület egy-egy szobáját tudhatják magukénak, hanem valóban egymástól akár több száz méterre lévő házakban laknak.
Ez eddig elképzelhetetlen perspektívákat nyit akár az egymás közti csatározások, kémkedés, intrikák terén. Valamint szervezés szempontjából is hatalmas szabadságot jelent. Ide már elhozhatjuk lovainkat, építhetünk várfalakat, és külön hatalmas országló teremben gyűlhetnek össze Sindeon polgárai. Bátran mondhatjuk ezt szintlépésnek, melynek vívmányaiból azóta sem vagyunk hajlandóak engedni.

2013

Kalandozás más világokba

Már nem csak a saját szervezésű táborokon, hanem egyéb rendezvényeken is fellobban Sindeon fehér-vörös zászlaja. Az egyre népszerűbb CON rendezvényeken, illetve az általunk ekkoriban megismert hobbi, a LARP (Live-Action-Roleplaying, vagyis élő szerepjáték) rendezvényeken veszünk részt, mindenféle fantázia világokba belehelyezkedve. Ennek nyomán kistáboraink egyre többször más-más tematikát kapnak - elkalandozunk Westerosra, a Harry Potter könyvek világába, M.A.G.U.S. szerepjáték alapú, és egyéb saját kitalálású játékokat szervezünk.

2014

Saját helyszín

Ez az év hatalmas fordulópont Sindeon életében. Sajnos a Cserkészpark épületei elbontásra kerülnek, így ismét helyszínkeresés előtt állunk. Szinte lehetetlen azonban olyan helyet találni, ahol csak mi magunk lehetünk, esztétikailag is megfelelő, vihetünk saját szakácsot, kutyát, lovat; tábortűzhöz ülhetünk akár az éjszaka közepén, és még a folyton növekvő raktárnak, műhelymunkának is teret ad. Ismeretségi körből hallottunk egy tanyáról, ami ideálisnak tűnt, ám a tulaj nem akarta kiadni csak a tábor idejére, állandó üzemeltetőt szeretett volna. Így Sindeon Senioritásának legelvetemültebb tagjai hatalmas fába vágva fejszéjüket, kibérelték a tanyát, hogy ott élve Sindeon otthona legyen, mellette pedig kiadó más táborok, osztálykirándulások részére. Az üzleti rész a vártnál is jobban alakult, Magyarország egyik legnépszerűbb vidéki esküvő helyszíne lett a Lósi Major, mely szorosan összefonódik Sindeonnal.

2016

A végtelen erdő

A következő állomás pedig a tanya bérlés után a saját, 20 hektár erdő megvásárlása és még egy csodás helyszín, a Társa Pagony felépítése, ahol (egyelőre) végleges otthont talált Sindeon. Itt már a fák és a föld is Sindeon része, és reméljük az évek során épp annyi legendával, hősies tettel és emlékekkel telik meg, mint régen a Káli-Medence. Malos végtelen erdőségei még felfedezésre várnak, miközben egyre szebbre és nagyobbra épül a helyszín, ami az esküvőknek és Sindeonnak egyaránt festői hátteret biztosít. Ám a kaland sosem ér véget, halad tovább a történet, melynek Te is részese lehetsz.

2022